Dzień drugi

Pierwsze śniadanie

 

  • 150-180 g jogurtu naturalnego
  • 1 mały banan (wkroid)
  • łyżka otrąb
  • łyżka płatków migdałowych
  • łyżka rodzynek
  • herbata owocowa
 

 

Drugie śniadanie składniki do wyboru

 

  • 1 jogurt pitny 200-250 ml
  • 1 szklanka kefiru/maślanki
  • 150 g serka wiejskiego 3% tł.
  • 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego cienko  posmarowana masłem/margaryną z plasterkami pomidora lub ogórka bez skóry
  •  2-3 wafle ryżowe
  • Owoc (jabłko, gruszka, banan, mała kiść  winogron, 2 kiwi, 2 plastry ananasa, 5 śliwek, 3-4 morele, 1 brzoskwinia, 1 nektarynka, 1 szklanka truskawek / borówek / malin)
  • 1 porcja budyniu lub kisielu
  • 150g galaretki owocowej
  • Garść ziaren słonecznika lub pestek dyni
  • Mała garść orzechów – włoskich, laskowych, nerkowców, brazylijskich, migdałów
  • Garść suszonych owoców (suszone morele, śliwki, jabłka, daktyle, rodzynki)
  • Świeże warzywa do pochrupania:  2-3 marchewki, ogórek pokrojony w słupki    
  • 250 ml soku warzywnego lub owocowo-warzywnego
 

 

Obiad

 

  • 5 różyczek kalafiora  z osolonej wody
  • herbata / woda

 

Podwieczorek

 

Do wyboru te same składniki jak na drugie śniadanie

 

Kolacja

 

  • Ryż z jabłkiem
  • herbata / woda

 

Przepis:

 

Ryż z jabłkiem [1 porcja] – ugotuj na sypko 50 g ryżu, zetrzyj jabłko na tarce, wymieszaj oba składniki, posyp szczyptą cynamonu i łyżeczką brązowego cukru, dodaj łyżkę rodzynek. Wymieszaj.